Marterverjagers

Producten voor het verjagen van marters in en rondom uw huis, tuin en auto

Heeft u overlast van een marter?
Wij leggen u graag uit hoe u een marter in uw omgeving veilig en diervriendelijk kunt verjagen. Volg ons eenvoudige stappenplan en u verdrijft de marter op een effectieve manier.

Marterverjaging rondom uw huis, tuin en auto:
De steenmarter…..
Een beschermde diersoort in Nederland en een behendige, ‘s nachts actieve alleseter die over een uitstekend gehoor en een fijne neus beschikt.
Omdat u de marter, met zijn beschermde status niet zomaar mag vangen en/of verderop uit mag zetten en omdat het in Nederland ontbreekt aan natuurlijke vijanden van de steenmarter (o.a. de vos), dringt de steenmarter steeds verder door naar dorpen en steden.

Steenmarters zijn solitair levende dieren die gewend zijn hun territorium te verdedigen. Dit doet de marter door markeringen met een geurvlag. Hierin gebruikt hij als schuilplaats o.a. de motorruimte van auto’s die buiten geparkeerd staan of het dakbeschot van een woning, carport of tuinhuisje.
Bij zijn schuilplaats, laat hij zijn geurvlag als territoriumafbakening achter. Komt er een andere marter langs of in de buurt of wordt een geurvlag gemarkeerde auto in het territorium van een andere marter neergezet, dan gaat de marter uit woede, door de geur van de rivaal, in zijn agressie o.a. isolatiemateriaal, en bij een auto, kabels en slangen in de motorruimte te lijf.
Tegelijkertijd brengt hij zijn eigen geurvlag eroverheen en begint de ‘vicieuze cirkel’.
Als er eenmaal een geurvlag geplaatst is, dan is schade helaas een kwestie van tijd. Om de vicieuze cirkel te doorbreken en de marter vervolgens in en rondom het huis, de tuin of auto te verjagen, adviseren wij u een eenvoudig stappenplan met marter verjagende producten aan te houden. Wij maken hierin gebruik van producten van dezelfde leverancier en gebruiken de motorruimte van een auto als voorbeeld.

Stap 1: Voorbehandelen
Stap 1 in het effectief verjagen van een marter in de omgeving van uw auto is het verwijderen van de aanwezige martergeur onder de motorkap van de door de marter aangetaste auto.

Zoals u ook kunt lezen in ons artikel ‘een steenmarter, wat nu?’ is het verwijderen van de martergeur enorm belangrijk vanwege het afbakenen van zijn territorium met geursporen. Wanneer u de aanwezige martergeur niet verwijderd, zal de bestaande martergeur daarom alleen maar meer marters aantrekken

In plaats van een riskante motorreiniging hebben wij een voorbehandeling met speciaal reinigingsschuim. Ongevaarlijk voor elektronische onderdelen en onschadelijk voor kunststoffen, rubber en lak.
Spuit -bij een afgekoelde motor- de gehele motorruimte, de binnenzijde van de motorkap en de spatborden goed in. Gebruik de gehele inhoud van de spuitbus en laat deze kort inwerken. Vervolgens eenvoudig met water afspoelen (geen hoge drukspuit of harde waterstraal noodzakelijk). Dat is alles.

Stap 2: Verjaag de marter
De marter kan op 3 verschillende manieren verjaagt worden:
– door middel van geur
– door middel van ultrasoon geluid
– door middel van hoogspanning
Het is onder andere afhankelijk van de grootte van het marterprobleem in uw omgeving en de reeds toegepaste verjaag pogingen met externe middelen.

Verjaging door middel van geur:
Een marter geurverjager kan overal worden toegepast waar marters ongewenst zijn.
Zowel in de motorruimte, als in de carport, in een tuinhuisje of op zolder.
De geurbestrijding bootst na dat een gevaarlijke vijand op de betreffende plek verblijft.

Hierin kan gebruik gemaakt worden van een geurconcentraat met een langdurige werking. Deze is verkrijgbaar in 2 varianten:
-Om op te hangen (geurschijf met een werkingsduur van 6 maanden)
-Of om aan te brengen op zelfklevende geurreservoirs (spray met een werkingsduur van 4-6 weken)


Verjaging door middel van ultrasoon geluid:
Marters hebben een zeer goed gehoor. De ultrasone marterverjager speelt hier op in
en simuleert ultrasone angst- en waarschuwingskreten. En om gewenning te voorkomen (dit geldt niet voor de budget marterverjager), gebeurt dit in steeds wisselende frequenties. Mensen en dieren -waarvan de natuurlijke vijand niet de vos is- kunnen de frequenties niet horen.

Maar een marter slaat ervoor op de vlucht.
Afhankelijk van het type auto en de gebruikslocatie zijn er verschillende modellen marterverjagers verkrijgbaar. De ultrasoon generator kan optioneel worden aangesloten op het boordnet van de auto of op batterijen werken. Door de effectieve bescherming tegen spatwater en trillingen is het ultrasone apparaat uitgerust voor permanent gebruik in de auto.In onze werkplaats hebben wij de mogelijkheid om elke Stop&Go marterverjager voor u onder de motorkap van uw auto of camper te monteren. Dit is tegen meerprijs mogelijk en afhankelijk van het merk/type auto.
Wilt u hiervoor een afspraak maken in onze werkplaats, klik dan hier.

Stap 3: Mechanische bescherming
Het is ook mogelijk om slangen en kabels in de motorruimte te voorzien van een bijt vaste ommanteling. Hiervoor zijn verschillende -van een sleuf voorziene slangen- beschikbaar van speciaal kunststof of flexibel aluminium, voor de meest uiteenlopende temperaturen. Zo kan het eenvoudig over een bestaande bedrading worden geschoven. Er zijn zelfs bijt veilige dak antennes beschikbaar.

Bekijk hier onze marterverjagings producten:

Tot slot:
Het succesvol verjagen van een marter, is mede afhankelijk van de te volgen stappen in bovenstaand stappenplan en de regelmatige controle hiervan. Wij kunnen u helaas geen 100% zekerheid bieden dat de marter voor altijd weg zal blijven bij uw poging om deze te verjagen. Hierin zijn mede de beschermde status van de marter en zijn explosief groeiende populatie behoorlijk van invloed.