Hybride- en elektrische auto’s (e-voertuigen)

Het snelst groeiende segment in de autobranche

Plan een afspraak

Hybride- en elektrische auto’s bij Autobedrijf Cartech
Hybride- en elektrische auto’s, ook wel e-voertuigen genoemd, hebben een ander soort onderhoud nodig dan auto’s met een benzine en dieselmotor.
Voor dit specialistisch onderhoud kunt u terecht bij Autobedrijf Cartech.

E-voertuigen
Het is op dit moment het snelst groeiende segment op de automarkt: hybride- en elektrische auto’s oftewel e-voertuigen.
E- voertuigen werken anders dan auto’s met een verbrandingsmotor.
Hybride auto’s zijn auto’s die gebruik maken van twee motoren die samen zorgen voor de aandrijving, namelijk een verbrandingsmotor en een elektromotor.
Bij elektrische (EV) auto’s gaat het alleen nog maar om elektronische componenten, zoals accu’s, oplaadsystemen en elektromotoren.

werkwijze bij e-voertuigen
Deze techniek stelt andere eisen aan onze monteurs. Niet alleen vanwege de complexe elektronica, maar ook in verband met de hoge elektrische spanning die nodig is voor dit soort aandrijfsystemen en het regeneratief remmen (een systeem dat remenergie omzet in elektrische stroom).
Zo zijn wij NEN-gecertificeerd en hebben onze monteurs een NEN 9140 certificaat om veilig en vakkundig met specifiek e-voertuigen gereedschap en meet- en uitleesapparatuur aan dit soort auto’s te mogen werken.  


Hybride auto’s onderhouden en repareren
Mensen denken vaak dat hybride auto’s duurder zijn in onderhoud en reparatie dan reguliere auto’s. Maar dit klopt niet helemaal.
De kosten voor onderhoud en reparatie zijn vergelijkbaar. Dit komt namelijk doordat de elektromotor van een hybride auto veel minder draaiende delen heeft dan een reguliere auto en doordat de remmen minder snel slijten door de terugwinning van remenergie om vervolgens de batterij op te laden.
Hoe lang gaat de accu dan mee? Dat is lastig te zeggen. Vaak zit er, afhankelijk van het merk, 8 jaar of tot ongeveer 160.000 kilometer garantie op een hybride accu.

Elektrische auto’s (EV) onderhouden en repareren
Door het ontbreken van een benzine- of dieselmotor en een versnellingsbak voor de aandrijving vervalt het onderhoud bij een elektrische auto. Dus geen motorolie verversen, olie-, lucht- en brandstoffilter vervangen. Wel is het enorm belangrijk om regelmatig de elektronische systemen, waaronder de aandrijfaccu’s, te laten controleren. Daarnaast moeten nog altijd de niveaus en kwaliteit van de koel-, rem- en ruitenwisservloeistof worden gecontroleerd en het onderstel, het remsysteem en de stuurinrichting.
Want een elektrische auto heeft, net als de hybride en plug-in hybride een regeneratief remsysteem.
Ook moet – afhankelijk van de auto – de transmissieolie worden ververst en
verstrekken autofabrikanten regelmatig software updates om de functionaliteit en veiligheid van uw elektrische auto te waarborgen of te verbeteren. Nog een goede reden om uw elektrische auto een bezoek te laten brengen aan onze werkplaats.

En hoe zit het met de banden van een e-voertuig?
De banden van een hybride of elektrische auto slijten sneller vanwege de zwaardere accu’s en het vermogen van de auto.

APK aan uw e-voertuig
Na drie jaar zijn ook hybride en elektrische auto’s APK-plichtig. Doordat onze monteurs gecertificeerd zijn om veilig aan hybride en elektrische auto’s te werken, is uw auto ook voor de APK keuring in goede handen bij ons! 

nummerplaathouder

Wilt u ontspannen, fietsen of gelijk weer door?
Tijdens de controle van uw hybride, plug-in hybride of elektrische auto kunt u plaats nemen aan de sfeervolle stamtafel of comfortabele zithoek in onze showroom. U kunt hier onbeperkt koffie, cappuccino, thee en water gebruiken en met gratis Wifi eventueel gewoon aan het werk gaan of relaxed een tijdschrift lezen.
Komt u met uw gezin? Dan kunnen de kinderen zich prima vermaken in onze speelhoek met speelmuur, voetbaltafel, lego of ons eigen Autobedrijf Cartech spel.
Toch liever meteen weer onderweg? Dat begrijpen wij als geen ander.
Wij houden u graag mobiel met onze leenfiets of leenauto. Vraag bij het maken van een afspraak om onze ‘vervangend vervoer service’ en wij reserveren deze voor u!

Afspraak maken
Is uw e-voertuig toe aan een controle? En wilt u een betrouwbare en persoonlijke service aan uw auto? Maak dan nu een afspraak bij Autobedrijf Cartech!

Heeft u een vraag? Wij helpen u graag!

Bent u geïnteresseerd in één van onze occasions? Of heeft u een vraag? Laat het ons weten, wij helpen graag!