Storingsdiagnose

Goede service begint met de juiste diagnose!

Plan een afspraak

Storingsdiagnose aan uw auto bij Autobedrijf Cartech
Moderne auto’s zijn tegenwoordig uitgerust met veel elektronische systemen en sensoren.
Deze systemen zoals motormanagementsysteem, veiligheidssystemen, comfortsystemen, systeem van stuurinrichting, etc. beschikken veelal over een diagnosefunctie, hoe moderner hoe meer doorontwikkeld, maar ook hoe complexer de auto.

GMTO diagnoseapparatuur

Storing in uw auto
Is er een storing in één van de systemen, dan verschijnen in de meeste gevallen brandende controlelampjes op het dashboard en klinken er waarschuwingsgeluiden.
De storing of foutmelding wordt vervolgens automatisch opgeslagen in het elektronisch geheugen van de auto.

Een knipperend lampje….wat nu? En wat betekent dit?
En het belangrijkste, is het veilig om verder te rijden?
Een brandend storingslampje is doorgaans geen reden tot paniek.
Over het algemeen geldt de regel: rood is stoppen, oranje is (voorzichtig) doorrijden.
Wel is het belangrijk om te weten waarvoor welk lampje dient.
U kunt dit eenvoudig terugvinden in het instructieboekje van uw auto.
Maar realiseer u dat als u te lang doorrijdt, u kans heeft op onnodige reparaties.

Een onderdeel inwendig beoordelen met de videoscope van Snap-on

Diagnoseapparatuur van Bosch, Hella Gutmann, GMTO en Snap-On
Om de juiste diagnose te stellen, sluiten wij uw auto aan op onze moderne diagnoseapparatuur die de storing of fout uit het geheugen kan uitlezen.
Het uitlezen van uw auto is voor ons geen enkel probleem, mede dankzij de diagnoseapparatuur van Bosch, Hella Gutmann, GMTO, Snap On en onze vergaande kennis hierin.
Bosch en Hella Guttman hebben beide een nauwe samenwerking met autofabrikanten en beschikken daardoor over een schat aan technische informatie.
Deze informatie wordt d.m.v. trainingen en digitale bronnen aan ons doorgegeven en daarom sluit de storingsdiagnose apparatuur van Autobedrijf Cartech nauw aan bij de moderne elektronica van uw auto.

Storingsdiagnose uitlezen
 Bij het uitlezen van de auto zien we foutcodes op onze apparatuur. In de meeste gevallen genoeg om te weten wat er mankeert. Maar soms kan het ook vragen om een verdere diagnose met behulp van onze diagnoseapparatuur van GMTO, door het verrichten van extra metingen om de oorzaak boven water te krijgen. Zo worden gebreken gericht verholpen en helpen wij u ook bij een storing snel weer op weg.

Tafel in de showroom

Wilt u ontspannen, fietsen of gelijk weer door?
Terwijl in onze werkplaats de storing aan uw auto wordt verholpen, kunt u plaats nemen aan de sfeervolle stamtafel of comfortabele zithoek in onze showroom. U kunt hier onbeperkt koffie, cappuccino, thee en water gebruiken en met gratis Wifi eventueel gewoon aan het werk gaan of relaxed een tijdschrift lezen.
Komt u met uw gezin? Dan kunnen de kinderen zich prima vermaken in onze speelhoek met speelmuur, voetbaltafel, lego of ons eigen Autobedrijf Cartech spel.
Toch liever meteen weer onderweg? Dat begrijpen wij als geen ander.
Wij houden u graag mobiel met onze leenfiets of leenauto. Vraag bij het maken van een afspraak om onze ‘vervangend vervoer service’ en wij reserveren deze voor u!

Afspraak maken
Brandt er een lampje op uw dashboard? Maak dan nu een afspraak bij Autobedrijf Cartech. Wij beschikken over moderne apparatuur om de storing aan uw auto uit te lezen en te verhelpen.

Heeft u een vraag? Wij helpen u graag!

Bent u geïnteresseerd in één van onze occasions? Of heeft u een vraag? Laat het ons weten, wij helpen graag!