Aircoservice

Airco onderhouden is rijcomfort verzekerd!

Plan een afspraak

Aircoservice bij Autobedrijf Cartech
Een heerlijk koele auto in de zomer en heldere, onbeslagen ramen in de winter.
Met een airco rijdt u comfortabel, veilig en ontspannen in uw auto.

Reden genoeg om goed voor uw airconditioning in uw auto te zorgen!
Onze monteurs voorzien u graag van advies op maat en helpen u bij het onderhoud aan uw airco.
Wist u bijvoorbeeld dat verkeerd gebruik van uw airconditioning kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals keelontsteking, irritaties en allergieën of onvoldoende smering van het aircosysteem?
Wij helpen u dit graag voorkomen!

Hoe werkt het aircosysteem van uw auto?
De airco van een auto bestaat uit een gesloten systeem waarin onder druk een koudemiddel -R134A- of -R1234YF- wordt rondgepompt. Instromende buitenlucht wordt door de airco afgekoeld en door verandering van druk, kan de temperatuur worden beïnvloed.

Onderstaand leggen wij u de werking van de verschillende airco onderdelen in het aircosysteem uit;
1.Compressor (lage druk) verplaatst het gasvormige koudemiddel naar de condensor (hoge druk)
2. Het opgewarmde koudemiddel wordt door de condensor gepompt. Hier staat het, door de rijwind of de koelventilator (fan), zijn warmte af. Door de temperatuursdaling wordt het middel vloeibaar.
3. Het filterdroger verwijdert vuil en vocht.
4. Het vloeibare koudemiddel in de airco (hoge druk), stroomt naar het expansieventiel. Die reduceert de druk door een geringe hoeveelheid koudemiddel door te laten.
5. In de verdamper wordt het koudemiddel weer gasvormig. Door de drukverlaging gaat het koken. Dit onttrekt warmte aan de buitenlucht. De interieurventilator (blower) blaast deze koele lucht langs de verdamper in de auto.

Gebruik uw airco het hele jaar door
De airconditioning is er niet alleen om uw auto in de zomer te koelen. Het systeem kan ook worden gebruikt om uw auto te verwarmen en om vocht uit de lucht te halen, handig als u na een regenbui met een natte jas in de auto gaat zitten. Daarom adviseren wij u, voor de conditie van uw airco in de auto, om het aircosysteem het hele jaar te gebruiken.
Schakel uw airconditioning ten minste één keer in de twee weken in, dus ook als het winter is. Dit zorgt er voor dat de onderdelen van uw aircosysteem gesmeerd worden wat voorkomt dat de afdichtingen slijten en er lekkages ontstaan. Daarnaast voorkom je hiermee dat er micro organismes gaan groeien in het aircosysteem en er een muffe lucht ontstaat in het luchtcirculatiesysteem.

Goed airco onderhoud voorkomt problemen
Elk airco systeem verliest jaarlijks tussen de 8-10% koudemiddel.
Dat is heel normaal, maar het gevolg is dat er drukverlies in het systeem optreedt en na een aantal jaren de verkoelende werking van de airco merkbaar minder wordt en andere onderdelen in het aircosysteem ernstige schade kunnen oplopen.

Wij van Autobedrijf Cartech houden de airco van uw auto graag in topconditie met ons speciale onderhoudsprogramma voor aircosystemen. Wij beschikken over de juiste apparatuur, kennis en certificaten voor aircosystemen met koudemiddel R134a en R1234YF.

Aircocheck: wij kijken gratis uw airco na!
De aircocheck bestaat uit het controleren van het functioneren van het aircosysteem van uw auto. Hieronder valt onder andere een visuele inspectie, controle van de bediening en een aircotemperatuurmeting.
Wij adviseren u om uw airco jaarlijks te laten checken. Na de aircocheck adviseren wij u vrijblijvend of airco onderhoud noodzakelijk is of niet.

Aircoreiniging: de oplossing tegen nare luchtjes!
De aircoreiniging bestaat, naast de aircocheck, uit het reinigen van het airco- en ventilatiesysteem van uw auto en het vervangen van het interieurfilter. Bacteriën, schimmels en ziektekiemen -en de groei hiervan- zijn na de aircoreiniging verleden tijd en uw auto is weer voorzien van een frisse geur.

Aircoservice: verzekerd van een werkende airco!
Tijdens de aircoservice wordt het koudemiddel volledig uit het aircosysteem gehaald en tijdelijk opgeslagen. Het aircosysteem van uw auto wordt vervolgens afgeperst -gecontroleerd op lekkages- en gevacumeerd -het vocht wordt onttrokken uit het aircosysteem-.
Daarna wordt het aircosysteem opnieuw afgevuld met koudemiddel.
Dit kan, afhankelijk van de leeftijd van uw auto, gaan om R134a of R1234YF.
Zo bent u na een aircoservice bij Autobedrijf Cartech verzekerd van een werkende airco.

Aircototaal: uw airco weer fris en betrouwbaar!
De aircototaal is, zoals de naam al aangeeft, een totaal onderhoud van uw airco met een combinatie van de aircoreiniging en de aircoservice. Uw airco is daarna gegarandeerd weer fris, veilig en betrouwbaar.

TIPS voor optimaal airco gebruik:

 • Bij warme temperaturen:
  – Parkeer uw auto bij voorkeur in de schaduw.
  – Als de auto aan de binnenkant erg warm is, zet dan voor vertrek eerst de deuren open, of rijd even kort met de ramen open. Dat voert de meeste warmte snel af en uw airco wordt niet onnodig zwaar belast. 
  – Zet de airco niet te koud qua temperatuur. Stel bij warm weer de temperatuur maximaal 5-6 graden onder de buitentemperatuur in, het temperatuurverschil tussen binnen en buiten wordt anders te groot en daarnaast loopt uw brandstofverbruik behoorlijk op.
 • Bij koude temperaturen:
  – Een airco kan uw auto aangenaam verwarmen én daarnaast ook vocht uit uw auto halen. Zet daarom bij koude temperaturen, de airco eens per 2 weken minimaal 10 minuten aan. Zo blijven alle airco onderdelen gesmeerd en voorkomt het lekkages door uitdroging van pakkingen en afdichtingen. Kortom; het zorgt ervoor dat uw airco optimaal blijft werken én dat o.a. de ramen van uw auto, aan de binnenkant, niet te vochtig worden.
 • Algemeen:
  – Schakel de airco minimaal 5-10 minuten voor aankomst op de bestemming uit. Dit voorkomt condensvorming op de verdamper in het aircosysteem en daarmee de kans op groei van bacteriën, schimmels en onaangename geuren. 
  – Laat de airconditioning van uw auto jaarlijks gratis door Autobedrijf Cartech controleren.
  Want…. Airco onderhouden, is rijcomfort verzekerd!

Wilt u ontspannen, fietsen of gelijk weer door?
Tijdens de aircoservice aan uw auto kunt u plaats nemen aan de sfeervolle stamtafel of comfortabele zithoek in onze showroom. U kunt hier onbeperkt koffie, cappuccino, thee en water gebruiken en met gratis Wifi eventueel gewoon aan het werk gaan of relaxed een tijdschrift lezen.
Komt u met uw gezin? Dan kunnen de kinderen zich prima vermaken in onze speelhoek met speelmuur, voetbaltafel, lego of ons eigen Autobedrijf Cartech spel.
Toch liever meteen weer onderweg? Dat begrijpen wij als geen ander.
Wij houden u graag mobiel met onze leenfiets of leenauto. Vraag bij het maken van een afspraak om onze ‘vervangend vervoer service’ en wij reserveren deze voor u!

Afspraak maken
Bent u op zoek naar frisse lucht in uw auto en wilt u de zekerheid van een perfect uitgevoerde aircoservice? Maak dan nu een afspraak bij Autobedrijf Cartech!

Heeft u een vraag? Wij helpen u graag!

Bent u geïnteresseerd in één van onze occasions? Of heeft u een vraag? Laat het ons weten, wij helpen graag!