Onderhoudsbeurt

Een belangrijke voorwaarde voor rijplezier!

Plan een afspraak

Een onderhoudsbeurt aan uw auto bij Autobedrijf Cartech
Goed en regelmatig onderhoud aan uw auto is van cruciaal belang en misschien wel de belangrijkste voorwaarde voor rijplezier.
Want een goed onderhouden auto is veilig en betrouwbaar bij alle omstandigheden en daarnaast worden onaangename en dure verassingen op het verkeerde moment geminimaliseerd.

Onderhoud aan uw auto

Kies voor vakmanschap
Regelmatig onderhoud is dus een verstandige keus, net als de keus voor Autobedrijf Cartech voor onderhoud en reparatie aan uw auto.
Wij zijn een RDW erkend bedrijf en werken volgens de normen van Bovag en AutoCrew.
Service, betrouwbaarheid en vakmanschap zijn hierin de belangrijkste speerpunten in de controle van uw auto.
En één ding is zeker; onze klanten verdienen het allerbeste.
Onze service stopt niet bij het onderhoud of reparatie van uw auto. Onze passie voor auto’s, techniek én mensen gaat verder dan dat.
Doordat wij merkonafhankelijk zijn kunnen wij u een objectief en eerlijk advies geven over welk onderhoud of service het beste aan uw wensen voldoet.
Onze jarenlange kennis, ervaring en een betrouwbaar netwerk zorgen er daarmee voor dat wij in staat zijn u te begeleiden met al uw mobiliteitsvragen.

Wanneer is uw auto toe aan onderhoud?
Dat verschilt per merk, model/type en kilometerstand van uw auto. Autofabrikanten hebben daarom voor elke auto exacte onderhoudsvoorschriften opgesteld.
Wij adviseren u om uw auto volgens deze fabrieksspecificaties te onderhouden.
Bij Autobedrijf Cartech beschikken wij per merk, model en type over deze specifieke gegevens.
Dus ook van uw auto! Want wij zijn thuis in alle automerken.
Of het nu een benzine, LPG, diesel, hybride, elektrische of leaseauto is, die een grote, kleine of longlife onderhoudsbeurt nodig heeft.
Het betreffende onderhoud aan de auto wordt in een onderhoudsboekje of digitaal serviceboekje door ons ingevuld en vastgelegd. Veel moderne auto’s geven daarnaast een service interval melding weer, zodat u weet wanneer uw auto weer aan onderhoud toe is en u een afspraak kunt maken bij ons in de werkplaats.

Zijn een APK keuring en een onderhoudsbeurt hetzelfde?
Bij een APK keuring worden alleen punten gecontroleerd die te maken hebben met de veiligheid van uw auto. Een onderhoudsbeurt is veel uitgebreider.
Zo worden bij Autobedrijf Cartech bij een onderhoudsbeurt ook zaken gecontroleerd die een defect of schade aan de auto of motor kunnen veroorzaken. Bovendien worden tijdens een grote onderhoudsbeurt diverse vloeistoffen en filters vervangen.
Wanneer u de APK keuring door Autobedrijf Cartech laat uitvoeren, tezamen met een grote onderhoudsbeurt, is de APK zelfs gratis! U betaald dan alleen de afmeldkosten van de RDW.

APK keuring in nijverdal

Grote onderhoudsbeurt
Bij een grote onderhoudsbeurt worden bij Autobedrijf Cartech in Nijverdal diverse onderdelen in, onder en om uw auto en onder de motorkap gecontroleerd en indien noodzakelijk in overleg vervangen.
Hierbij kunt u denken aan:
– controle op slijtage en speling van diverse onderdelen
– olie verversen
– alle in de auto aanwezige filters vervangen
– bij benzine auto’s, bougies vervangen
– een brandstofadditief toegevoegd
– remmen demonteren en gangbaar maken
– vloeistoffen op niveau brengen
– verlichting controleren
– controle werking van het aircosysteem
– service interval resetten
– enz.

De distributieriem en een grote onderhoudsbeurt…..
De distributieriem is een onderdeel dat niet gecontroleerd kan worden, ook niet tijdens een grote onderhoudsbeurt.
De enige manier om dit te doen is door de riem compleet te demonteren en tevens te vervangen.
Daarom staat in het onderhoudsboekje van uw auto aangegeven bij welke kilometerstand danwel leeftijd van de auto de distributieriem vervangen moet worden.
Bij de grote onderhoudsbeurt geven wij uitsluitend advies over het vervangingsmoment van de distributieriem.

Kleine onderhoudsbeurt
Bij een kleine onderhoudsbeurt worden bij Autobedrijf Cartech alle vitale functies zoals banden, uitlaat, accu, schokdempers en remmen van uw auto visueel gecontroleerd. Daarnaast wordt de verlichting gecontroleerd, vloeistoffen bijgevuld, een brandstofadditief toegevoegd, de service interval gereset, olie ververst en het oliefilter en het interieurfilter vervangen.

Wielen monteren bij Autobedrijf Cartech
Royale zithoek in de showroom

Wilt u ontspannen, fietsen of gelijk weer door?
Tijdens het onderhoud aan uw auto kunt u plaats nemen aan de sfeervolle stamtafel of comfortabele zithoek in onze showroom. U kunt hier onbeperkt koffie, cappuccino, thee en water gebruiken en met gratis Wifi eventueel gewoon aan het werk gaan of relaxed een tijdschrift lezen.
Komt u met uw gezin? Dan kunnen de kinderen zich prima vermaken in onze speelhoek met speelmuur, voetbaltafel, lego of ons eigen Autobedrijf Cartech spel.
Toch liever meteen weer onderweg? Dat begrijpen wij als geen ander.
Wij houden u graag mobiel met onze leenfiets of leenauto. Vraag bij het maken van een afspraak om onze ‘vervangend vervoer service’ en wij reserveren deze voor u!

Afspraak maken
Afhankelijk van het type en de leeftijd van uw auto, de kilometerstand en het aantal kilometers welke u jaarlijks rijdt, adviseren wij u graag over het juiste onderhoud aan uw auto.
Geeft uw auto een service-interval weer op het dashboard? En wilt u een betrouwbare en persoonlijke service aan uw auto?
Maak dan nu een afspraak bij Autobedrijf Cartech!

Heeft u een vraag? Wij helpen u graag!

Bent u geïnteresseerd in één van onze occasions? Of heeft u een vraag? Laat het ons weten, wij helpen graag!