Automaatbak spoelen

Goede schakelprestaties verbeteren uw rijcomfort

Plan een afspraak

Uw automaatbak spoelen bij Autobedrijf Cartech in Nijverdal
Verschillende auto’s beschikken tegenwoordig over een DSG, CVT of automatische versnellingsbak, die af fabriek voorzien zijn van speciale transmissieolie.
Wij houden de automaatbak van uw auto graag in topconditie met ons onderhoudsprogramma voor automatische transmissie. Wij beschikken over de juiste apparatuur, kennis en ervaring voor DSG, CVT en automatische versnellingsbakken.

Wanneer moet de automaatbak van uw auto gespoeld worden?
In de voorschriften van veel autofabrikanten wordt een aanbevolen periode voor het doorspoelen van de versnellingsbak gespecificeerd. Voor een automatische versnellingsbak met ATF olie en een CVT automaatbak met CVT olie, is dit tussen de 80.000 en 120.000 kilometer.
Bij een DSG automaat moet volgens fabrieksspecificaties, en afhankelijk van type DSG en bouwjaar van de auto, de DSG olie en het filter vanaf 60.000 km ververst of gespoeld worden.
Schrijft de fabrikant geen doorspoel perioden voor?
Dan adviseren wij, afhankelijk van het gebruik en de belasting van de automaat, de transmissieolie te laten spoelen om de 60.000 a 120.000 kilometer.

Waarom moet de automaatbak van uw auto gespoeld worden?
Omdat de transmissieolie onderhevig is aan een verouderingsproces en na verloop van tijd steeds meer zijn smering en kwaliteit verliest. Kan dit leiden tot resten van coating en metaal in de gebruikte olie (zie het rechterpotje met vervuilde ATF olie op de foto). Als deze vuile olie niet wordt verwijderd door een spoeling, kunnen de beweegbare delen in de bak verkleven of blokkeren.
Een tijdige en juiste automaatbakspoeling is op de lange termijn dus onmisbaar en hoort bij het periodieke onderhoud van uw auto.

Merkt u een van de volgende symptomen en kan uw automaat wel wat hulp gebruiken?
-Vertraagd doorschakelen
-Harde en niet verklaarbare schakelmomenten
-Trillen van uw auto bij zware belasting
-Schokken of bokken bij het stoppen of parkeren
Dan kan een professionele reiniging met onze BG automaatbak spoelmachine (Amerikaans fabricaat) de uitkomst bieden.

Omdat wij u graag helpen om mobiel te zijn en blijven, kunt u bij ons langskomen om uw DSG, CVT of automatische transmissie te laten checken. Wanneer een automaatbak spoeling of olieverversing de oplossing blijkt te zijn, verzorgen wij dit geheel voor u.

Het spoelen van de automaatbak bij Autobedrijf Cartech in Nijverdal
Voor het vervangen van de ATF en CVT transmissieolie zijn wij van mening dat een uitgebreide spoeling van de versnellingsbak moet worden uitgevoerd.
Voordat we beginnen met het spoelen van de automaatbak, wordt de transmissieolie op bedrijfstemperatuur gebracht en de automaatbak uitgelezen op eventueel aanwezige foutcodes.
De spoelmachine wordt aangesloten op de versnellingsbak.
Daarna wordt er een speciaal ontwikkeld reinigingsmiddel toegevoegd aan de oude transmissieolie.
Deze toevoeging zorgt ervoor dat alle aanslag, sludge en andere vervuiling wordt opgelost of losgeweekt. We laten het reinigingsmiddel een 10-tal minuten in alle overbrengingsverhoudingen lopen waardoor het door de transmissie word verdeeld.
De volgende stap is het verwijderden van de vervuilde olie en vullen met de nieuw transmissieolie.
De spoelmachine doet dit zo, dat de oude olie aan de ene kant van de bak eruit wordt getrokken en aan de andere kant onder dezelfde druk en hoeveelheid weer wordt gevuld met de nieuwe transmissieolie.
Op deze manier wordt voorkomen dat tijdens het spoelen de versnellingsbak met een afwijkend olieniveau draait of dat er lucht in het systeem komt wat schadelijk zou kunnen zijn.
Tijdens het hele proces loopt de motor van de auto en worden alle, in te schakelen, versnellingen meerdere malen bediend. Hierdoor zal zoveel mogelijk van het verborgen vuil en oude transmissieolie verwijderd worden en vervangen worden door nieuwe transmissieolie.
Dit zonder dat de versnellingsbak met een laag of hoog oliepeil draait.
Na het spoelen wordt er een extra additief aan de transmissieolie toegevoegd die zorgt voor een nog betere kwaliteit en levensduur van de nieuwe transmissieolie.
Tot slot worden de opgeslagen waarden van de transmissie regeleenheid terug gezet in de fabrieksinstelling en weet de elektronica van de auto dat er nieuwe transmissieolie in de automaatbak zit.

Wanneer heeft spoelen geen zin
Spoelen van de automaatbak is vooral geschikt voor preventief onderhoud  en gelijk aan een onderhoudsbeurt aan de motor. Door de versnellingsbak goed te onderhouden zijn de meeste automaatbak gerelateerde klachten te voorkomen. Veel klachten zijn met het spoelen en reinigen van de automatische versnellingsbak ook te verbeteren of te verhelpen, maar helaas kunnen wij hier van te voren geen garantie op geven. In sommige gevallen heeft het spoelen van de automaatbak geen zin meer. Een versleten of defect onderdeel kunnen wij niet repareren door te spoelen. In al deze gevallen zal het onderdeel eerst vervangen moeten worden om de klacht te verhelpen.
Ons advies is daarom ook:  Geef uw automaat preventief een spoelbeurt voordat zich daadwerkelijk klachten voordoen.

Goede schakelprestaties verbeteren uw rijcomfort
Wij van Autobedrijf Cartech houden de automaatbak van uw auto graag in topconditie met ons onderhoudsprogramma voor automatische transmissies. Wij beschikken over de juiste apparatuur, kennis en ervaring voor DSG, CVT en automatische versnellingsbakken en voorzien u hierin graag van de juiste informatie.Wilt u ontspannen, fietsen of gelijk weer door?
Terwijl in onze werkplaats de automaatbak van uw auto wordt gespoeld, kunt u plaats nemen aan de sfeervolle stamtafel of comfortabele zithoek in onze showroom. U kunt hier onbeperkt koffie, cappuccino, thee en water gebruiken en met gratis Wifi eventueel gewoon aan het werk gaan of relaxed een tijdschrift lezen.
Komt u met uw gezin? Dan kunnen de kinderen zich prima vermaken in onze speelhoek met speelmuur, voetbaltafel, lego of ons eigen Autobedrijf Cartech spel.
Toch liever meteen weer onderweg? Dat begrijpen wij als geen ander.
Wij houden u graag mobiel met onze leenfiets of leenauto. Vraag bij het maken van een afspraak om onze ‘vervangend vervoer service’ en wij reserveren deze voor u!

Afspraak maken
Goede schakelprestaties verbeteren het rijcomfort. Wij raden u aan om regelmatig uw automaatbak na te laten kijken en eventueel te laten spoelen. 
Omdat wij u graag helpen om mobiel te zijn en te blijven, kunt u bij ons langskomen om uw DSG, CVT of automatische versnellingsbak te laten checken. Wanneer een automaatbak spoeling of olieverversing de oplossing blijkt te zijn, verzorgen wij dit geheel voor u.

Heeft u een vraag? Wij helpen u graag!

Bent u geïnteresseerd in één van onze occasions? Of heeft u een vraag? Laat het ons weten, wij helpen graag!