APK keuring

De keuring van uw auto is bij ons in professionele handen

Plan een afspraak

Uw auto APK keuren bij Autobedrijf Cartech in Nijverdal
APK staat voor Algemene Periodieke Keuring en is een in Europa wettelijk verplichte technische keuring die ervoor waakt dat alle auto’s die deelnemen aan het verkeer veilig zijn en aan alle milieu-eisen voldoen.
Autobedrijf Cartech is een door de RDW erkend keuringsstation en onze APK-keurmeesters verzorgen de complete APK-keuring voor zowel uw benzine, diesel, LPG, hybride of elektrische auto van elk merk en bouwjaar.

Wanneer moet uw auto APK gekeurd worden?
Afhankelijk van de leeftijd en brandstof van de auto, hanteert het RDW verschillende APK intervallen.
Zo heeft een benzine- of elektrische auto vanaf het bouwjaar 2005 een interval van 4-2-2-1.
Dat betekent dat de auto de eerste APK keuring heeft wanneer deze 4 jaar oud is. De tweede keuring vindt plaats als de auto 6 jaar oud is en de derde APK keuring vindt plaats wanneer de auto 8 jaar oud is. Daarna zal de APK keuring jaarlijks moeten worden uitgevoerd.
Bij een auto die rijdt op diesel of LPG vanaf het bouwjaar 2005, is de interval 3-1-1.
De eerste APK keuring moet dan uitgevoerd worden als de auto 3 jaar oud is en daarna elk jaar.

Ruim voordat de APK van uw auto vervalt, stuurt de RDW een brief om u te herinneren aan de APK-vervaldatum van uw auto. Is uw auto bekend in ons systeem? Dan versturen wij u ook een APK herinneringsbrief.
U mag uw auto twee maanden voor de keuringsdatum laten keuren, zonder dat dit invloed heeft op de volgende APK datum. U blijft als eigenaar altijd zelf verantwoordelijk om uw auto tijdig te keuren. Voorkom daarom dat u een boete krijgt en laat uw auto keuren voor de APK vervaldatum.

Tip: Registreer uw auto via onze -Autobedrijf Cartech app- en u krijgt een melding zodra uw auto toe is aan een APK keuring!

Bij een APK keuring, keuren wij uw auto op veiligheids- en milieuaspecten
Ondanks dat een APK keuring een uitgebreide controle is van alle veiligheidspunten van een auto, blijft het een momentopname en is het belangrijk om regelmatig onderhoud aan uw auto te laten uitvoeren.
Bij een APK keuring letten we op de conditie van de remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie.
Daarnaast controleren we het voertuigidentificatienummer en checken we of de uitstoot van uw auto aan de milieueisen voldoet. Daarvoor doen we bij dieselauto’s een EOBD of roetmeting en bij benzineauto’s een viergasmeting.

Het APK keuringsrapport
Voldoet de auto aan alle wettelijke eisen, dan keuren onze APK-keurmeesters uw auto goed. U ontvangt daarnaast een APK keuringsrapport. Hoewel het in Nederland niet verplicht is om het keuringsrapport bij u te hebben, is het aan te raden dit rapport te bewaren in uw auto. Op het APK keuringsrapport staat vermeld of uw auto is goedgekeurd inclusief een nieuwe APK vervaldatum en een overzicht van de eventuele reparatie- dan wel adviespunten aan uw auto.
Kleine reparaties, zoals een lampje vervangen of de koplamphoogte afstellen, herstellen wij direct.
Maar bij grote reparaties of afkeur van uw auto, zullen wij u altijd informeren en de betreffende kosten voor herstel met u bespreken.

APK keuring in nijverdal

De APK keuring in combinatie met een onderhoudsbeurt
Een APK keuring is een uitgebreide controle maar zeker geen onderhoudsbeurt.
Daarom adviseren wij altijd om een APK keuring te combineren met een onderhoudsbeurt.
U krijgt bij ons zelfs de APK keuring gratis wanneer u deze met een grote onderhoudsbeurt combineert!
U bespaart daarmee niet alleen kosten maar ook moeite, omdat u slechts één keer onze werkplaats hoeft te bezoeken.
Een ander voordeel van de APK keuring in combinatie met een onderhoudsbeurt, is dat uw auto op nog meer vitale punten wordt gecontroleerd en deze gegarandeerd in een goede conditie blijft.
Zo kunt u weer veilig en zorgeloos op weg!

Wij zijn voordeliger dan de merkdealer maar geen APK prijsstunter.
Voor de kwaliteit die wij leveren, betaalt u een scherpe prijs. Daardoor bent u bij ons altijd voordeliger uit dan bij de merkdealer. Wij gaan daarom niet mee met de APK stuntprijzen van soms € 9,95 maar bieden een betaalbare APK keuring zonder verborgen kosten. Wij willen onze service, betrouwbaarheid en vakmanschap blijven garanderen. Als wij aangeven dat er iets aan uw auto moet gebeuren, dan is dat ook zo, omdat uw veiligheid en zekerheid heel belangrijk voor ons is en blijft.

Wilt u ontspannen, fietsen of gelijk weer door?
Tijdens de APK keuring van uw auto kunt u plaats nemen aan de sfeervolle stamtafel of comfortabele zithoek in onze showroom. U kunt hier onbeperkt koffie, cappuccino, thee en water gebruiken en met gratis Wifi eventueel gewoon aan het werk gaan of relaxed een tijdschrift lezen.
Komt u met uw gezin? Dan kunnen de kinderen zich prima vermaken in onze speelhoek met speelmuur, voetbaltafel, lego of ons eigen Autobedrijf Cartech spel.
Toch liever meteen weer onderweg? Dat begrijpen wij als geen ander.
Wij houden u graag mobiel met onze leenfiets of leenauto. Vraag bij het maken van een afspraak om onze ‘vervangend vervoer service’ en wij reserveren deze voor u!

Afspraak maken
Moet uw auto gekeurd worden en wilt u een nieuwe APK tegen heldere voorwaarden en met de zekerheid van een perfect uitgevoerde autokeuring? Maak dan nu een afspraak bij Autobedrijf Cartech!

Heeft u een vraag? Wij helpen u graag!

Bent u geïnteresseerd in één van onze occasions? Of heeft u een vraag? Laat het ons weten, wij helpen graag!