Bandenservice

Uw banden is (ook) onze service!

Plan een afspraak

Bandenservice bij Autobedrijf Cartech
De banden onder uw auto zijn wellicht niet het eerste waar u aan denkt bij onderhoud aan uw auto. Banden worden vaak gezien als noodzakelijk kwaad en als eis voor de APK keuring.
Voor een veilige autorit zijn de banden van kritiek belang en daarom verdienen ze juist aandacht bij onderhoud van de auto.
Zo verhoogt een goede conditie van uw banden het rijcomfort, reduceert het geluid, verlaagt het brandstofgebruik en verhoogt het uw veiligheid.

Maak gebruik van onze bandenservice.
De bandenservice van Autobedrijf Cartech biedt u namelijk:
– gratis deskundige controle van de staat van uw banden
– levering, montage en demontage van uw zomerbanden, winterbanden, 4-seizoenenbanden, runflatbanden, bestelwagenbanden, SUV banden en caravan- en aanhangerbanden van 12 inch tot 22 inch velgmaat van alle merken en maten, inclusief banden voor elektrische voertuigen met silent technologie. 
– levering, montage en demontage van nieuwe velgen van alle merken en maten
– controle en bandenopslag van uw zomer- of winterbanden
– bandreparaties en levering van een bandenpechset / tyre repair kit
– bandenspanningssensoren / TPMS (Tyre Pressure Monitoring System) programmeren 
– reparatie van beschadigde velgen
– balanceren van uw banden
– uitlijnen van uw auto

Bij elke bandenwissel controleren wij uw banden op spanning, beschadigingen en profieldiepte. En vanzelfsprekend beoordelen wij tijdens de bandenwissel ook de visuele staat van uw remmen en ophanging.
Wel zo veilig!

Banden, de betrouwbare basis voor uw auto
Als autobedrijf weten wij als geen ander welke banden het beste bij uw auto passen.
Goede banden zijn een betrouwbare basis voor uw auto en belangrijk voor vele veilige kilometers.
Autobanden worden aangeboden in verschillende soorten en bandenmaten. Ieder type auto en rijgedrag vraagt om een specifiek bandenadvies. Rekening houdend met uw wensen kunnen wij u daarin adviseren.
U kunt bij ons terecht voor:
– winterbanden
– zomerbanden
– 4-seizoenenbanden
– runflat banden
– bestelwagenbanden
– SUV banden
– caravanbanden
– aanhangerbanden
– silent technologie banden (Tesla)
En omdat onze bandenprijzen all-inclusive zijn, heeft u geen verrassingen achteraf!

Snel en vakkundig gemonteerd
Onze leveranciers hebben een enorme voorraad aan banden en velgen en leveren tot vijf keer per dag. We kunnen daardoor snel en vakkundig de gewenste band voor u monteren in onze werkplaats, waar wij beschikken over moderne apparatuur voor het meten, repareren, (de)monteren en balanceren van uw banden en velgen.

Bandenopslag
Met onze bandenopslag slaan wij uw zomer- en winterbanden veilig en onder ideale condities op. Dit geldt voor banden mét maar ook zonder velg.
De voordelen die wij u bieden zijn:
– deskundige controle van de staat van uw banden
– U hoeft zelf niet te slepen met uw banden
– U heeft thuis geen banden in de weg staan
– Uw banden worden onder ideale condities bewaard
– Uw banden zijn voor ons direct beschikbaar voor montage
– Uw banden zijn verzekerd tegen verlies, diefstal en brand

Wanneer het tijd is om de zomerbanden danwel winterbanden te wisselen, nemen wij contact met u op en kunt u uw bandenwisselafspraak plannen middels ons online afsprakenformulier.
Zo komt u niet voor onverwachte weersverrassingen te staan!
Wilt u ook profiteren van de voordelen van bandenopslag? Laat het ons weten, dan leggen wij u graag uit hoe het bij ons werkt.Directe reparatie van een lekke band voorkomt de aanschaf van een nieuwe band
Het is verstandig om een lekke band zo snel mogelijk te laten repareren, om onherstelbare schade te voorkomen. U hoeft hier geen afspraak voor te maken.
Kom direct langs, of neem telefonisch contact met ons op, en wij beoordelen of een reparatie mogelijk is voor uw lekke band.

Bandenpechset
Steeds vaker worden auto’s uitgerust met een bandenpechset / bandenreparatieset in plaats van een reservewiel of thuiskomer. Deze sets bestaan uit een spuitbus die u in het geval van een lekke band op het ventiel van de band monteert. De lekke band spuit u vervolgens vol met een witte melkachtige vloeistof waardoor het lek gedicht wordt. Met behulp van de set kunt u tijdelijk uw weg vervolgen en is het verstandig, o.a vanwege de agressieve werking op de velg, om zo snel mogelijk na aankomst op uw bestemming uw band te laten vervangen.

Bandenspanningssensoren
Sinds 2014 is elke nieuwe auto uitgerust met een bandenspanningscontrole systeem oftewel TPMS -Tyre Pressure Monitoring System-. Dit elektronische systeem -dat werkt via een druksensor in het wiel of via de ABS sensor van de auto- houdt de bandenspanning van een auto in de gaten en geeft een signaal aan de bestuurder zodra er iets mis is. Wij beschikken over de juiste apparatuur om de bandenspanningssensoren van uw banden te programmeren na een bandenwissel.

Balanceren
Bij Autobedrijf Cartech worden banden altijd gebalanceerd wanneer deze voor het eerst op de velg gemonteerd worden. Daarnaast voorzien we de band van een nieuw ventiel en balanceerlood. Balanceren van een wiel zorgt ervoor dat deze zonder trillingen, op een normale manier, kan blijven rollen. Is er wel onbalans in de banden, dan is het trillen van het stuur bij een hogere snelheid, iets wat opvalt tijdens het rijden in de auto.

Uitlijnen
Na werkzaamheden aan het onderstel of het raken van bijvoorbeeld een stoeprand, adviseren wij u om de auto te laten uitlijnen.
Het uitlijnen van de assen wordt nog wel eens verward met het balanceren van de wielen, maar hierin is wel degelijk een verschil. Bij het uitlijnen van de auto zal de stand van de wielen weer in de juiste positie worden bijgesteld terwijl bij het balanceren het onbalans in de wielen wordt verholpen en deze zonder trillingen op een normale manier kan blijven rollen.
Dus mocht het nodig zijn, dan kunnen wij ook het uitlijnen van uw auto verzorgen.

Meer weten over autobanden?
Omdat een autoband erg belangrijk is voor uw en onze veiligheid,
hebben wij een aantal ‘AutoTips’ uitgewerkt met informatie over autobanden.
Lees de tips en vergroot uw kennis over autobanden!

Wilt u ontspannen, fietsen of gelijk weer door?
Tijdens de bandenwissel van uw auto kunt u plaats nemen aan de sfeervolle stamtafel of comfortabele zithoek in onze showroom. U kunt hier onbeperkt koffie, cappuccino, thee en water gebruiken en met gratis Wifi eventueel gewoon aan het werk gaan of relaxed een tijdschrift lezen.
Komt u met uw gezin? Dan kunnen de kinderen zich prima vermaken in onze speelhoek met speelmuur, voetbaltafel, lego of ons eigen Autobedrijf Cartech spel.
Toch liever meteen weer onderweg? Dat begrijpen wij als geen ander.
Wij houden u graag mobiel met onze leenfiets of leenauto. Vraag bij het maken van een afspraak om onze ‘vervangend vervoer service’ en wij reserveren deze voor u!

Afspraak maken
Bent u niet helemaal zeker of uw banden de juiste spanning hebben,
of twijfelt u of het profiel van de banden nog voldoende veilig is?
U kunt uw banden regelmatig door Autobedrijf Cartech laten controleren. Dit kost u helemaal niets en wij voorzien u graag van het juiste advies, zodat u weer kunt genieten van een veilige autorit.

Heeft u een vraag? Wij helpen u graag!

Bent u geïnteresseerd in één van onze occasions? Of heeft u een vraag? Laat het ons weten, wij helpen graag!