Voorkom verkeerd tanken in het buitenland!

Gaat u op vakantie naar het buitenland?
Wanneer u in het buitenland gaat tanken wordt u waarschijnlijk verrast door de verschillende benamingen voor brandstoffen, en kunt u flink aan het twijfelen komen welke brandstof uiteindelijk in uw auto moet. Wij leggen u graag uit welke brandstof welke naam heeft in populaire Europese vakantielanden.

In Nederland tankt u als vanzelf de juiste brandstof voor uw auto. Maar bent u voornemend om op vakantie naar het buitenland te gaan, dan doet u er verstandig aan om van te voren te checken welke benaming en aanduiding de brandstof van uw auto heeft in het land waar u (door)heen reist.

Zo kunt u aan het wit-zwarte label herkennen of het om benzine, diesel of LPG gaat. De labels voor benzine zijn rond. Op het label staat een E (de afkorting van ethanol) en een cijfer dat het maximum percentage bio-ethanol in brandstof aangeeft. De reguliere varianten voor benzine zijn E5 en E10.
Het label voor diesel is vierkant. Op het label staat een B en een cijfer dat het maximum percentage biodiesel in de brandstof aangeeft. De reguliere variant wordt aangegeven met B7.
Het label voor gasachtige brandstoffen is ruitvormig. De letters staan voor het type gas.

Met het tanken van een brandstof in het buitenland is de juiste naam van groot belang.
Wij hebben daarom voor u een overzicht gemaakt met de namen van brandstoffen in een aantal populaire Europese vakantiebestemmingen.

Wanneer u bijvoorbeeld ook op de kleur van de brandstof let, kan deze behoorlijk verschillen met de brandstofkleur in Nederland en willen wij u meegeven dat u daar niet alleen op af kunt gaan.

Gebruik ons handige overzicht om te voorkomen dat u verkeerd tankt! (download hieronder)

Twijfelt u over de juiste brandstof?
In het instructieboekje van uw auto zal vermeld staan, hoe hoog het octaangehalte in de brandstof van uw auto maximaal mag zijn. Bij de meeste auto’s staat het wit-zwarte label van benzine, diesel of LPG label ook vermeld in het tankklepje.