Eerste Hulp bij vogelpoep verwijderen

KAK!

Het is iets wat elke autobezitter wel zal herkennen….Vogelpoep op de auto…..
Wat u misschien nog niet weet, is dat vogelpoep op de auto veel schade kan aanrichten aan de lak.
Met deze tips van Autobedrijf Cartech is uw auto binnen no time weer vogelpoepvrij!

Lakschade….
Wacht niet te lang met schoonmaken van de vogelpoep op uw auto!
Vooral op zonnige dagen kan de poep in de lak trekken en verkleuring of zelfs erger….afbladderen veroorzaken.
De warmte van de zon zorgt er namelijk voor dat de autolak uitzet en de vogelpoep in de poriën van de autolak gaat zitten. Als de lak daarna afkoelt, krimpt deze weer in. De zuren en de bijtende stoffen in vogelpoep zorgen er zo voor dat de lak niet geleidelijk kan bewegen en er vervolgens schade ontstaat aan de autolak.

Wanneer er vogelpoep op de auto zit, is er reden genoeg om de auto te wassen!
Voordat u de vogelpoep gaat verwijderen, is het belangrijk dat de poep eerst goed losgeweekt wordt. Dit kan natuurlijk met veel water door het afspoelen van de plekken maar u kunt ook een doorweekt keukenpapier bovenop de plek leggen en dit 5-10 minuten in laten weken.
Let wel op, hoe droger de vogelpoep, hoe langer de plekken moeten inweken om de poep zachter te maken.
Vervolgens kunt u proberen al deppend met een zachte vochtige doek, de vogelpoep weg te halen. Ga, om krassen in de lak te voorkomen, vooral niet wrijven of boenen!
Er kunnen namelijk korreltjes en zand in de vogelpoep zitten die werken als een soort scrub.

Let er tijdens het schoonmaken van de auto ook op dat u het water in de emmer regelmatig vervangt.
Wanneer u met vervuild water uw auto gaat wassen, kan het vuil gaan uitvegen over de auto en kan dit krassen veroorzaken.
Begin daarom bij voorkeur met het afspoelen van de auto. Dan is een groot deel van het vuil al meteen verwijderd.
Tip: Gebruik geen afwasmiddel of andere ontvettende schoonmaakmiddelen om vogelpoep te verwijderen. Deze middelen helpen u misschien om makkelijk te vogelpoep te verwijderen, maar zal ook de lak van de auto ontvetten. En wanneer er minder vet in de lak van de auto zit, zal de lak uiteindelijk doffer worden. Dan is de vogelpoep weg maar zit u weer met andere vlekken op de auto.

Bescherm je auto
Wanneer u uw auto regelmatig in de wax zet, creëert u een beschermende afsluitende laag in de poriën van de lak. Deze waxlaag zorgt ervoor dat vuil minder goed hecht waarmee u vogelpoep minder kans geeft om zich in te vreten in de lak. U ziet dit bijvoorbeeld ook bij gewaxte auto’s, hoe makkelijk druppeltjes water na het waxen van de auto glijden.
Is de vogelpoep ondanks alle inspanning toch ingebrand in de lak?
Dan kunt u proberen om met een goede cleaner de doffe plek minder opvallend te maken.
Maar blijf hier niet te lang op doorpoetsen, want dit kan uiteindelijk de beschadiging onherstelbaar verergeren vanwege de schurende werking van een cleaner. Lukt het niet om de ingebrande plekken uit de lak te verwijderen, dan kunt u ons maar uiteraard ook een professionele autocleaner of autoschadehersteller informeren naar de mogelijkheden.