Waarop moet u letten als uw auto langer stil staat

Nu het Corona virus voor een groot deel ons leven bepaalt en we zoveel als mogelijk thuis werken, staan veel auto’s ineens al een aantal weken stil. 

“ Start mijn auto straks nog als ik hem nodig heb? ”
“ En waarop moet ik letten als mijn auto langer stilstaat? “

Daarom 5 tips om vervelende verrassingen te voorkomen!

-de accu:
Normaal merkt u het niet, maar staat uw auto langer stil, dan kan uw accu te ver leeggelopen zijn door ‘stille’ stroomverbruikers die, ook al staat uw auto stil, toch een beetje stroom gebruiken.
Wat kunt u doen? Gelukkig is het simpel. Rijdt elke week een ritje van minimaal 10 minuten met verlichting aan. Dan laadt de accu steeds weer even bij en houdt u deze op spanning.

-de banden:
Als uw auto stil staat rust al het gewicht op de onderzijde van de 4 autobanden. Tijdens het rijden wordt dit verdeeld over de totale band, maar hoe langer de auto stil staat, hoe platter die onderkant onder dat gewicht wordt.
Wat kunt u doen? Verhoog tijdelijk de bandenspanning om vervorming van de band te voorkomen. En ook hier is elke week een stukje rijden belangrijk.

-de remmen:
Van langer stilstaan kunnen de remmen van de auto door roestvorming vast gaan zitten.
Wat kunt u doen? Naast elke week een stukje rijden –er is inmiddels echt geen reden meer om niet in de auto te rijden-, kunt u beter de handrem een tijdje niet gebruiken. In plaats daarvan zet u de auto in de eerste versnelling. Bij een automaat zet u deze in de parkeerstand.

-de airco:
Door het langer stilstaan van de auto wordt de afdichting van het aircosysteem niet voldoende gesmeerd. Dit veroorzaakt onnodig verlies van airco koudemiddel.
Wat kunt u doen? Tijdens de wekelijkse rit het aircosysteem in uw auto activeren voor smering van het systeem.

-auto onderhoud:
Tot slot willen wij alle thuiswerkers de tip meegeven, om zoveel als mogelijk, het voorgeschreven onderhoud uit te laten voeren. Anders zorgt het straks voor lange wachttijden in de werkplaats als we na versoepeling van de regels allemaal massaal weer mobiel worden.

Wilt u liever de deur niet uit?
Maar wilt u problemen na lang stilstaan van uw auto voorkomen?
Geen probleem hoor!
Laat het ons weten, wij helpen u graag!