Onderhoudsbeurt en reparatie bij Autobedrijf Cartech

Goed en regelmatig onderhoud aan uw auto is van cruciaal belang en misschien wel de belangrijkste voorwaarde voor rijplezier.
Want een goed onderhouden auto is veilig en betrouwbaar bij alle omstandigheden en daarnaast worden onaangename en dure verassingen op het verkeerde moment geminimaliseerd.

Grote onderhoudsbeurt
Bij een grote onderhoudsbeurt worden bij Autobedrijf Cartech in Nijverdal diverse onderdelen in, onder en om uw auto en onder de motorkap gecontroleerd en indien noodzakelijk in overleg vervangen.
Hierbij kunt u denken aan:
- controle op slijtage en speling van diverse onderdelen
- olie verversen
- alle in de auto aanwezige filters vervangen
- bij benzine auto's, bougies vervangen
- remmen demonteren en gangbaar maken
- vloeistoffen op niveau brengen
- verlichting controleren
- controle werking van het aircosysteem
- service interval resetten
- enz.

Wij zijn door gebruik van geavanceerde technische programma's en apparatuur in staat voor ieder merk en model auto op de juiste kilometerstand, het benodigde onderhoud volgens het onderhoudsboekje uit te voeren.
Hierbij wordt uiteraard alleen gebruikt gemaakt van producten die voldoen aan de fabrieksspecificaties van uw auto.

Zijn een APK keuring en een grote onderhoudsbeurt hetzelfde?
Bij een APK keuring worden alleen punten gecontroleerd die te maken hebben met de veiligheid van uw auto. De grote onderhoudsbeurt is veel uitgebreider.
Zo worden bij Autobedrijf Cartech ook zaken gecontroleerd die een defect of schade aan de auto of motor kunnen veroorzaken. Bovendien worden tijdens een grote onderhoudsbeurt diverse vloeistoffen en filters vervangen.
Wanneer u de APK keuring door Autobedrijf Cartech laat uitvoeren, tesamen met een grote onderhoudsbeurt, is de APK zelfs gratis! U betaald alleen de afmeldkosten van de RDW.

De distributieriem en een grote onderhoudsbeurt.....
De distributieriem is een onderdeel dat niet gecontroleerd kan worden, ook niet tijdens een grote onderhoudsbeurt.
De enige manier om dit te doen is door de riem compleet te demonteren en tevens te vervangen.
Daarom staat in het onderhoudsboekje van uw auto aangegeven bij welke kilometerstand danwel leeftijd van de auto de distributieriem vervangen moet worden.
Bij de grote onderhoudsbeurt geven wij uitsluitend advies over het vervangingsmoment van de distributieriem.

Kleine onderhoudsbeurt
Bij een kleine onderhoudsbeurt worden bij Autobedrijf Cartech alle vitale functies zoals banden, uitlaat, accu, schokdempers en remmen van uw auto visueel gecontroleerd. Daarnaast wordt de verlichting gecontroleerd, vloeistoffen bijgevuld, olie ververst en oliefilter vervangen.

Afhankelijk van het type en de leeftijd van uw auto, de kilometerstand en het aantal kilometers welke u jaarlijks rijdt, adviseren wij u graag over het juiste onderhoud aan uw auto.

Wilt u een afspraak maken voor een onderhoudsbeurt aan uw auto?
U kunt ons bereiken op telefoonnummer: 0548-616215