Het EU-Bandenlabel

EU-bandenlabel Sinds 1 november 2012 is het EU-bandenlabel verplicht voor alle personenwagenbanden, bestelwagenbanden en vrachtwagenbanden in alle lidstaten van Europa geproduceerd vanaf 01 juli 2012. Inmiddels is het energielabel voor witgoed bekend maar het EU-bandenlabel gaat verder dan dit. Het doel is het verhogen van de veiligheid door aan te geven hoe goed de band remt op een nat wegdek. Verder moet het de economische efficiëntie en de milieu-efficiëntie verhogen welke onderverdeeld zijn in de categorieën brandstofefficiëntie en rolweerstand en extern afrolgeluid.Download hier onze folder over het EU-bandenlabel, waar uitleg gegeven wordt over het EU-bandenlabel en de regels welke eraan verbonden zijn.

Wist u dat;
- Banden welke voor 01 juli 2012 geproduceerd zijn, niet voorzien hoeven te zijn van het nieuwe bandenlabel en zonder EU-bandenlabel verkocht mogen worden. De informatie over de betreffende band zal bij de fabrikant wel beschikbaar zijn.
- De kwaliteit van banden afhankelijk is van meer criteria, o.a:
*levenduur
*geluidsniveau in het voertuig
*gedrag op droog wegdek
- De vermelding van het EU-bandenlabel bij ons weergegeven zal worden bij de factuur. Dit geldt voor alle verkochte banden welke geproduceerd zijn na 01 juli 2012.

Let op met winterbanden!!
Het EU-bandenlabel zegt niets over de grip op sneeuw en ijs/bevroren wegen.
Het geeft alleen de grip op natte wegen aan. Ook maximale grip op droog wegdek is niet in het label opgenomen.

Kijk voor meer informatie over het EU-bandenlabel op de website: www.etrma.org
Daarnaast verwijzen wij u naar de verordening: Verordening 1222/2009 EG